Skogsnyckelvägen 34

231 31 Trelleborg​

Ditt personliga byahus

"Det saknades helt enkelt ett hus anpassat för Skånes genuina gamla byar."

Drömmen om ett modernt stenhus i gammal skånsk byastil väcktes när tomten i Gislövs läge dök upp. Kristian Berg med tjugo år i byggbranschen bestämde sig för att förverkliga idén om ett hus som smälte in i miljön där husen ofta ligger tätt på trånga tomter. 

Med yrkesstolthet djupt rotad blev valet endast gedigna material i sten och trä en självklarhet. Gislövshus är idag de enda husen på marknaden för dig som söker ett modernt stenhus i skånsk byastil med hög kvalitet i både material och utformning. Du är garanterad ett nära samarbete med Gislövshus arkitekt, vilket ger dig precis det personliga byahus du drömmer om.

Maximerad planlösning

De gamla byarna är charmiga, men bjuder sällan på stora generösa tomter. I stället är tomterna ofta både oregelbundna och små, vilket kan begränsa husens bottenyta. Detta kräver smart planering av yta inomhus för att få ut mesta möjliga, utan att för den skull tumma på husets öppna och luftiga känsla. Den höga takresningen i minst 45 graders vinkel är ett sätt att öka boytan på övervåningen. 

Både ytter- och innerväggar är "kvastade", vilket ger ett stilrent men levande intryck. De energibesparande fönstren är spröjsade och har fönsterbänkar i massiv skiffer. Allt utvändigt som invändigt är noga utvalt utifrån principen om gedigna material i sten och trä. Ytterväggarna har en stomme av lecablock, som är ett naturligt och sunt material. Detta gör att väggarna andas, vilket minimerar risken för fukt och mögel. Bottenplattan har inbyggt värmegolv och uppvärmningen sker med frånluftsvärmepump. På undervåningen utformas och placeras trappan för att ta lite plats, men fortfarande vara funktionell och estetisk anpassad.

"Yrkesstoltheten förbjuder mig att kompromissa om material och utformning. Det ska vara perfekt."

Friheten att välja

Inom ramarna för Gislövshus grundläggande värderingar och principer för ett skånskt byahus har du full frihet att tillsammans med vår arkitekt rita ditt personliga hus. Tomtens storlek och utformning samt dina önskemål och behov styr husets slutliga utseende. Du väljer själv även trägavlarnas färg, som kan gå i flera olika skånska färger såsom mörkgrön, havsblå eller varmröd.

”Många tror att husen endast är renoverade, men de är helt nya och har den moderna byggteknikens alla fördelar.”

Flexibilitet på vägen till färdigt Gislövshus

Gislövshus tar ansvar som totalentreprenör, vilket inkluderar projektering och projektledning samt installationssamordning av underleverantörer. Ditt ansvar blir att tillsammans med vår arkitekt utforma det hus du önskar samt välja inredning. 

Samarbetet utmärks av flexibilitet där du är fri att ändra dig under resans gång. Vi kan även ansöka om bygglov för din räkning.

Kontakta oss​

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Kontakta oss

Skicka e-mail

FÖRETAGSINFO

Bygg Berg AB i Trelleborg

ADRESS

Skogsnyckelvägen 34

231 31 Trelleborg​

TJÄNSTER

Nybyggnader, tillbyggnader, ombyggnader och

renoveringar